Αποφράξεις και Συντήρηση αποχετευτικών αγωγών

αποφραξειςΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ

Από τα περισσότερο ενοχλητικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε στο σπίτι είναι πρόβλημα με το αποχετευτικό δίκτυο. Πρόβλημα που μπορεί να δημιουργήσει δυσάρεστες οσμές, πλημμύρα και τελικώς σε κοστοβόρες  διαδικασίες επιδιόρθωσης με σκαψίματα δαπέδων και οροφών εντός και εκτός του σπιτιού.

  • Πρόληψη από την φραγή των αγωγών και τις αποφράξεις

Για την αποφυγή της φραγής των αποχετευτικών αγωγών και των συχνών αποφράξεων, θα πρέπει να προσέχουμε ώστε να μην ρίπτονται υπολείμματα τροφών, τρίχες και λιπαρές ουσίες στους νιπτήρες και νεροχύτες όπως επίσης και χαρτιά στην λεκάνη της τουαλέτας. Αυτοί οι παράγοντες είναι οι βασικότεροι που οδηγούν σε προβλήματα απόφραξης.

  • Συντήρηση αποχετευτικών αγωγών

Σε αγωγούς ακόμα και αν δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα καλό είναι να γίνεται συχνή συντήρηση. Αν δεν έχετε αντιμετωπίσει στο παρελθόν κάποιο πρόβλημα απόφραξης και το δίκτυό σας και είναι σχετικά καινούριο μπορείτε να εφαρμόσετε μόνοι σας κάποιες κλασικές μεθόδους για την περιοδική συντήρηση του.

  1. Καταρχήν θα πρέπει να αποφύγετε τα καυστικά προϊόντα του εμπορείου που με τον καιρό φθείρουν το δίκτυο αλλά έχουν επιπτώσεις και στο περιβάλλον.
  2. Η πιο ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος για την συντήρηση του αποχετευτικού δικτύου είναι η ρίψη 10-15 λίτρα ζεστού νερού σε κάθε νεροχύτη και νιπτήρα καθώς και στη λεκάνη της τουαλέτας. Με αυτόν τον τρόπο διαλύονται τα λίπη που συσσωρεύονται και στερεοποιούνται μαζί με τα υπολείμματα σε διάφορα σημεία του δικτύου.
  3. Μία άλλη μέθοδος που συνηθίζεται για τη συντήρηση της αποχέτευσης είναι η ρίψη μαγειρικής σόδας και ξυδιού (από μισό φλιτζάνι)  στους νιπτήρες και νεροχύτες και μετά από 10-15 λεπτά το ξέβγαλμα με 10-15 λίτρα ζεστού νερού.
Δημοσιεύθηκε στην Αποφράξεις και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση